Mire figyeljen a lemezek beépítése során?

 

Keresztben is fel lehet szerelni?

Nem! A lemezek celláinak mindig a lejtéssel megegyező irányba kell futniuk.

<< Vissza

 

Szilikon kell a szereléséhez?

Nem szükséges szilikon, vagy bármilyen tömítőanyag a lemezek szereléséhez! A nálunk megvásárolható profilrendszer egy Ausztriában a tökéletességig fejlesztett szárazüvegező rendszer. Rendszeren belül vannak kifejezetten az esetlegesen beszivárgó víz kivezetésére szolgáló csatornák. Ezeket soha ne tömítse el!

Az üregkamrás polikarbonát lemezeket kifúrni soha nem szabad! A szilikonok nem képesek a lemez hőtágulásból eredő méretváltozásainak felvételére! Egyes szilikonok a lemezek UV-védelmét is megtámadhatják!

<< Vissza

 

El kell vágni minden szarufa felett és a leszorító profillal rögzíteni?

Igen! Ha nem ezt teszi a lemezek hőtágulásból eredő mozgásuk során púposodnak, homorodnak, és ennek során „csikorgó” hangot adnak.

Ha nem használja minden szarufa felett a leszorító profilokat kénytelen lesz a lemezeket kifúrni. Rendkívül nehéz vízhatlan kapcsolatot létrehozni az alátét vagy leszorító kupak és az üregkamrás polikarbonát lemez felülete között. Ha víz hatol be az átfúrt üregkamrákba, számolni kell alganövekedéssel vagy szennyeződés lerakódással. A szennyeződés az üregkamrákban sötét nyomot hagyhat.

Ezt követően a lemezek kamráinak tisztítása, szilikonok használata stb. hasztalan, hiszen idővel mindig ugyanez az állapot fog előállni.

<< Vissza

 

Párazáró zárószalag alulra vagy felülre kerül?

Normál körülmények között általában ajánlott a felső üregkamra végeket párazáró, az alsó üregkamra végeket páraáteresztő szalaggal kell lezárni. Az alsó lemezszél és a profil közti távolság lehetővé teszi a kondenzvíz lefolyását.

Különleges körülmények között különösen poros környezetben, pl. fűrészmalmok vagy hegesztő üzemek esetében ajánlott mind az alsó, mind a felső üregkamrákat párazáró szalaggal lezárni.

<< Vissza

 

Rá lehet menni a tetőre?

Az üregkamrás polikarbonát lemezekből készült tetőüvegezésekre sem a beépítés, sem a tisztítás során nem szabad rálépni, anélkül hogy egy deszkát, vagy hasonló segédeszközt  fektetnénk rá,  amelyet a tartóelemek támasztanak alá.

<< Vissza

 

Milyen sűrűn kell a csavarozni a leszorító profilt?

A megfelelő vízzárás érdekében 30 cm-ként.

<< Vissza